Офіційний вебсайт (портал) Слов’янської міської ВА, Слов’янської міської ради

Версія для друку

новини

Дотримуйтесь правил поведінки на водоймах під час Водохреща! [13 січня 2021  13:44]

Шановні мешканці та гості Слов’янської ОТГ!

На Водохреща православні всього світу запасаються святою водою та купаються у водоймах. Вважається, що той, хто викупався, змиває з себе всі гріхи. До речі, духовенство запевняє, що з кожним роком кількість бажаючих скупатися на світанку в крижаній воді збільшується. Щороку трапляються чимало випадків загибелі людей на водних об’єктах у зимовий період, тому 6 державний пожежно-рятувальний загін ГУ ДСНС у Донецькій області звертається із проханням бути обачливими та обережними! 

Пам’ятайте, що купання у крижаній воді не рекомендується особам з вираженими хронічними захворюваннями. У жодному разі не пірнайте у воду - заходьте в ополонку повільно й обережно. Уникайте великого скупчення людей біля купелі. Пам’ятайте, що глядачі не повинні виходити на кригу, а бажаючим зануритися слід по черзі обережно підходити до ополонки. Рятувальники повідомляють, що особливу небезпеку для тих, що купаються представляють: обледенілі сходинки і край ополонки, які можуть стати причиною травмування або випадкового падіння у воду непідготовленої людини. Не можна ні в якому разі входити у воду в нетверезому стані. Спиртне притуплює відчуття холоду, порушує координацію рухів. Щоб уникнути нещасних випадків, занурюйтеся у воду лише в обладнаних для цього місцях, не допускайте переохолодження організму. 

Шановні громадяни! Закликаємо вас відповідально ставитись до власного життя та життя своїх рідних, дотримуватися правил поведінки на водоймах під час Водохреща і в разі небезпеки телефонувати до Служби порятунку “101”. 



© 2005 - 2021 Слов’янська міська ВА // Використання матеріалів - тільки з посиланням на сайт www.slavrada.gov.ua