Офіційний вебсайт (портал) Слов’янської міської ВА, Слов’янської міської ради

Версія для друку

новини

Енергоефективність в Слов’янській громаді [13 жовтня 2021  13:15]

12 жовтня відбувся круглий стіл за участю представників Слов’янської міської ВЦА та Асоціації енергосервісних компаній.

Метою заходу було обговорення можливостей залучення інвесторів в енергоефективність громади через механізм енергосервісних контрактів, що дозволить досягнути показників комфорту у приміщеннях, не збільшуючи видатки з бюджету та зменшуючи витрати на сплату комунальних послуг.

Зустріч відбулася в рамках підписаного в березні 2021 року меморандуму про партнерство між Слов’янською міською радою та ГО «Українська асоціація енергосервісних компаній». 

Управлінням економічного та інвестиційного розвитку, разом із потенційним ЕСКО-інвестором, обстежено 22 будівлі бюджетної сфери, це дитячи садки, школи, заклади охорони здоров’я, які мають найбільше споживання енергетичних ресурсів на одиницю площі в порівнянні з іншими установами. Відібрано 13 потенційно привабливих для інвестицій об’єктів.

Про процедури та етапи укладання енергосервісних договорів, особливості застосування бюджетного законодавства для цілей енергосервісу, як вплине підвищення тарифів на енергоресурси на строки енергосервісних договорів, хто бере на себе витрати із обслуговування та ремонту устаткування, який відсоток із зекономленого дістанеться громаді під час діі ЕСКО-договорів, про це та інше розповідав присутнім голова правління ГО «Українська асоціація енергосервісних компаній» Олексій Корчміт.

Впровадження механізму ЕСКО в бюджетних будівлях дозволить скоротити споживання теплової енергії мінімум на 25%, витрати на електроенергію для вуличного освітлення на 40-60%, отримати комфортні умови перебування в громадських місцях та покращення безпеки мешканців.

Наступним кроком впровадження ЕСКО-механізму в громаді є підготовка проєкту рішення про закупівлю енергосервісу через систему Прозоро та затвердження базових рівнів споживання паливно-енергетичних ресурсів.   


© 2005 - 2021 Слов’янська міська ВА // Використання матеріалів - тільки з посиланням на сайт www.slavrada.gov.ua