Офіційний вебсайт (портал) Слов’янської міської ВА, Слов’янської міської ради

Версія для друку

новини

Донбаський державний педагогічний університет запрошує на навчання [04 серпня 2022  09:37]

У новій рубриці «Як ви там?» розповідаємо про підприємства, які з початком російської агресії були вимушені виїхати зі Слов’янська та влаштовуватись на новому місці. Нагадаємо, що її ініціатором є начальник міської військової адміністрації Вадим Лях.

Відгуки на звернення очільника громади поділитися власними історіями про роботу у вимушеній евакуації вже є. Але почнемо не з бізнесу, а з одного із знакових закладів міста – Донбаського державного педагогічного університету.

Саме завдяки йому Слов’янськ завжди вважався містом студентів, а університет - освітнім, науковим та культурним центром Сходу України. Нажаль, через війну ДДПУ був вимушений тимчасово переміститися до Дніпра. Але, незважаючи на це, університет проводжує працювати та запрошує випускників 2022-го та попередніх років на навчання. Він готує спеціалістів з 27 спеціальностей. Тут є бакалаврат, магістра, аспірантура та докторантура.

«Це дуже важлива робота. Коли педуніверситет повернеться до рідних стін, сьогоднішні зусилля дозволять Слов'янську не втратити статус студентського міста. ДДПУ, тоді ще учительський інститут, вистояв та зберіг свій дух у роки Другої світової. Впевнений, що він гідно пройде і крізь випробування російської навали!» – зазначив Вадим Лях.


© 2005 - 2021 Слов’янська міська ВА // Використання матеріалів - тільки з посиланням на сайт www.slavrada.gov.ua