Офіційний вебсайт (портал) Слов’янської міської ВА, Слов’янської міської ради

Версія для друку

новини

#Борці_за_Соборну_Україну: Сергій Верпека [21 січня 2023  13:21]

З нагоди Дня Соборності України та 105-ї річниці проголошення незалежності Української Народної Республіки @Донецька обласна державна адміністрація започаткувала онлайн проєкт #Борці_за_Соборну_Україну.

Згадуємо сучасних борців – земляків, які віддали життя за державність та незалежність України після повномасштабного вторгнення рф.

8 травня 2022 року прийняв свій останній бій 21-річний військовослужбовець ЗСУ Сергій Верпека. Ціною власного життя він виграв час для інших підрозділів, які закріплювалися на позиціях під Волновахою.

Сергій народився у Слов’янську. Рано залишився сиротою. Його виховали рідний дядько та старша сестра.

Хлопець закінчив школу №16. У 2021 році вступив до лав Збройних Сил України. З початком повномасштабного вторгнення рф пройшов найгарячіші точки – Маріуполь та Авдіівку, де з боями виходив з оточення й дев’ять днів провів у лісах, сам на сам з ворогом.

Декілька днів Сергія переховувала жінка в одному з окупованих сіл. Вона допомогла йому дістатись своїх позицій.

Завдяки перебуванню в тилу ворога, викрив основні замасковані позиції окупантів, що дало можливість іншим підрозділам не попасти до засідки й зберегти життя багатьох побратимів.

Саме за це військовослужбовець був нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня. Невдовзі він повернувся на фронт - на цей раз вже востаннє.

Сергій Верпека похований у рідному Слов’янську.

Пам’ятаймо!

За матеріалами платформи Меморіал героїв


© 2005 - 2021 Слов’янська міська ВА // Використання матеріалів - тільки з посиланням на сайт www.slavrada.gov.ua