Офіційний вебсайт (портал) Слов’янської міської ВА, Слов’янської міської ради

Версія для друку

новини

#Борці_за_Соборну_Україну: Микола Лизенко [23 січня 2023  10:48]

В рамках онлайн проєкту Донецької обласної державної адміністрації згадуємо сучасних борців – земляків, які віддали життя за державність та незалежність України після повномасштабного вторгнення рф.

41-річний молодший сержант Микола Лизенко загинув 7 вересня 2022 року на Харківщині під час авіаудару російських окупантів по розташуванню українських військових.

Микола народився у Слов’янську. Закінчив загальноосвітню школу №20 та Слов'янський професійний машинобудівний ліцей. Згодом працював на машинобудівному заводі.

У 2018 році вступив до лав Національної гвардії України. Служив у 2-му батальйоні спецпризначення «Донбас». Неодноразово виконував бойові завдання на території ООС.

Після початку повномасштабної війни Микола обіймав посаду командира відділення зв'язку. Брав участь у боях за рідний Донбас. У травні 2022 року був нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Коли українські військові почали деокупацію Харківської області, підрозділ Миколи також був там. На жаль, для нього це була остання ротація.

Микола Лизенко похований у рідному Слов’янську.

Пам’ятаймо!

За матеріалами платформи Меморіал героїв


© 2005 - 2021 Слов’янська міська ВА // Використання матеріалів - тільки з посиланням на сайт www.slavrada.gov.ua