Офіційний вебсайт (портал) Слов’янської міської ВА, Слов’янської міської ради

Версія для друку

новини

Вадим Лях привітав жительку Слов’янська зі сторічним ювілеєм [22 травня 2023  11:49]

     

Свій сотий день народження Ганна Спиридонівна Доценко відзначила 21 травня. Сьогодні очільник Слов’янської громади завітав до іменинниці, вручив їй квіти та подарунок. 

«Побажав Ганні Спиридонівні міцного здоровʼя. Пообіцяв, що обовʼязково зустрінемося на її 101-й День народження, який станеться вже після нашої перемоги», - зазначив Вадим Лях.

Ганна Доценко народилася у с. Велика Новоселівка, де тоді була велика грецька громада. Ще у дитячому віці з батьками переїхала до Словʼянська.
Тут закінчила школу №5 і поступила до Слов’янської фельдшерської школи. 

Диплом фельдшера 18-річна Ганна отримала у червні 1941 року і практично відразу була відкомандирована до діючої військової частині №18810 Лозівського району. Разом з нею і пройшла всю Другу світову війну, завершивши службу в 1945 році.

Після перемоги лейтенант медичної служби Ганна Доценко працювала у Старомлинівській лікарні. Тут зустріла свого чоловіка Івана Трохимовича - теж фельдшера, що пройшов війну. Разом із чоловіком повернулися до Словʼянська. Побудували хату, виростили трьох дітей.

Зараз у Ганни Спиридонівни 7 онуків і 8 правнуків. Вона живе з родиною сина, Олександра Івановича. Всупереч рокам, має гарну памʼять, цікавиться всім, що відбувається, самостійно пересувається та навіть займається господарством.


© 2005 - 2021 Слов’янська міська ВА // Використання матеріалів - тільки з посиланням на сайт www.slavrada.gov.ua