Twitter   Facebook   FeedBurner   RSS-канал  
Муніципалітет
Публічна інформація
ЦНАП
Звернення громадян
Громадянське суспільство
Служби інформують
Зайнятість
Почесні громадяни
                                     
 Новини
Формується склад робочої групи з відзначення в Слов’янську Дня захисника України  [15 вересня 2015  15:36]

Виконуючий обов’язки міського голови, секретар Слов’янської міської ради Олег Зонтов звертається до всіх зацікавлених представників громадянського суспільства з пропозицією долучитися до створення загальноміського плану заходів з відзначення в м.Слов’янську Дня захисника України, увійшовши до складу відповідної робочої групи. 

Свої пропозиції щодо кандидатур до персонального складу вищеназваної робочої групи, а також пропозиції щодо загальноміського плану заходів з відзначення в м.Слов’янську Дня захисника України, просимо подавати до канцелярії Слов’янської міської ради (каб.212, другий поверх або на електронну скриньку postmaster@slavrada.gov.ua) до 21 вересня 2015 року (включно).

Довідки за телефоном відділу з питань внутрішньої політики: (0626) 62-13-09

Нагадаємо, День захисника України - свято, що відзначається в Україні щороку 14 жовтня. З 2015 року є державним святом і неробочим днем в Україні. 

24 серпня 2014 року під час військового параду у Києві Президент України Петро Порошенко у своєму виступі відзначив: «Україна більше ніколи не відзначатиме це свято за військово-історичним календарем сусідньої країни. Ми будемо шанувати захисників своєї Батьківщини, а не чужої!» – наголосив Президент. 

Одразу серед можливих дат громадськість назвала свято Покрови Пресвятої Богородиці. Зокрема, голова Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович мотивував вибір цієї дати для Дня захисника України історичною традицією вшанування українського війська саме на Покрову. 

Свято встановлено 14 жовтня 2014 року указом Президента України Петра Порошенка з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві та на підтримку ініціативи громадськості. Цим же указом також було скасовано указ Президента України Леоніда Кучми від 1999 року, яким встановлювалося свято — День захисника Вітчизни, що відзначалося щорічно 23 лютого. 

5 березня 2015 року Верховна Рада України ухвалила за основу та в цілому законопроект, відповідно до якого День захисника України 14 жовтня став державним святом і неробочим, вихідним днем із внесенням відповідних поправок до Кодексу законів про працю.


1473Версія для друкуНадіслати
Веб-камери міста
Трансляція засідань
Тижневий план
Актуально


























пошук
погода
GISMETEO: Погода по г.Славянск
курсИ валют
finance.ua

finance.ua