Twitter   Facebook   FeedBurner   RSS-канал  
Муніципалітет
Публічна інформація
ЦНАП
Звернення громадян
Громадянське суспільство
Служби інформують
Зайнятість
Почесні громадяни
                                     
 Новини
Інформація щодо якості води у річці Казенний Торець [16 грудня 2021  11:16]

За останні дні в мережі Інтернет розповсюджено відеоролік щодо зміни кольору води у старому руслі річки Казенний Торець, в районі автомобільного мосту на вул. Свободи. 

Відділ екології та природних ресурсів Слов’янської міської військово-цивільної адміністрації пояснює, що дане відео було відзнято у вересні 2021 року, під час капітального ремонту мосту. Тоді у соцмережах його позиціонували, як ймовірне засмічення річки в результаті будівельних робіт. 

По даному факту комісією своєчасно проводилося обстеження берегової смуги, поверхневої води, огляд водовідвідних труб та стану старого русла р. Казенний Торець. Фактів виявлення будь-яких слідів аварійних скидів господарчо-побутових вод на місці не встановлено. 

При цьому вода до моста (бік вул. Гудованцева) була зеленого кольору та мала болотний затхлий запах, за мостом (біля колишнього молокозаводу) вода мала природний річковий колір та запах. Були відібрані проби води для хімічних та бактеріологічних досліджень. 

Отримані показники не перевищували допустимих норм. Колір та запах води пояснювався її “цвітінням”. Адже минулий вересень характеризувався підвищеною температурою повітря вдень та зниженою вночі. В результаті цього відбувається коливання рівню розчиненого кисню у воді, що призводить до активного розмноженню синьо-зелених водоростей. Під час «цвітіння» у води утворюються природні сполуки - геміни, які характеризуються наявним специфічним запахом, а саме: болотним, затхлим та привносять у воду характерний відтінок. 

Слов’янська міська військово-цивільна адміністрація висловлює вдячність усім активним громадянам за пильність та небайдужість до оточуючого середовища!


717Версія для друкуНадіслати
Веб-камери міста
Трансляція засідань
Тижневий план
Актуально


























пошук
погода
GISMETEO: Погода по г.Славянск
курсИ валют
finance.ua

finance.ua