Twitter   Facebook   FeedBurner   RSS-канал  
Муніципалітет
Публічна інформація
ЦНАП
Звернення громадян
Громадянське суспільство
Служби інформують
Зайнятість
Почесні громадяни
                                     
 Новини
Сім’ї з дітьми, що залишаються у Слов’янській громаді, закликають до евакуації [15 вересня 2022  11:03]

Представники спеціальної робочої групи при Слов’янській МВА продовжують відвідувати багатодітні сім’ї, які, незважаючи на постійну небезпеку та прохання виїхати, залишаються на території громади. Черговий такий рейд відбувся у середу, 14 вересня.

Батьків ознайомили з розпорядженням Кабміну щодо обов’язкової евакуації населення Донецької області. Їм розповіли, що сім'ї з трьома та більше дітьми мають можливість безкоштовно виїхати до Києва та поселитися у хостелі. Волонтери забезпечать харчування та соціальний супровід, допоможуть з дитячим одягом та пошуком роботи. 

Окрім того, у жителів громади є можливість виїхати до Кіровоградської області, де їм також пропонують розселення, харчування та соціальні виплати.

«Дорослі повинні чітко розуміти всю відповідальність за ту небезпеку, на яку вони наражають своїх дітей, залишаючись у прифронтовому місті під постійними обстрілами ворога. У разі критичних обставин, які зашкодять життю та здоров’ю дітей, для таких батьків передбачена адміністративна або навіть кримінальна відповідальність», - зазначають представники робочої групи.

Згідно статті 184 КУпАП, адміністративна відповідальність тягне за собою попередження або штраф від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. У свою чергу, стаття 166 Кримінального Кодексу України передбачає обмеження або позбавлення волі на строк від 2 до 5 років.

Попереджувальні рейди робочої групи триватимуть і надалі. То ж, батькам, які відмовляються від евакуації, слід пам’ятати, що вони піддають ризику не тільки власні, але й дитячі життя.


490Версія для друкуНадіслати
Веб-камери міста
Трансляція засідань
Тижневий план
Актуально


























пошук
погода
GISMETEO: Погода по г.Славянск
курсИ валют
finance.ua

finance.ua