Twitter   Facebook   FeedBurner   RSS-канал  
Муніципалітет
Публічна інформація
ЦНАП
Звернення громадян
Громадянське суспільство
Служби інформують
Зайнятість
Почесні громадяни
                                     
 Новини
Невдовзі Словкурорт отримає новий трансформатор [13 січня 2023  11:58]

Виготовлення обладнання, яке має забезпечити мікрорайон електроенергією, добігло кінця. Наразі тривають випробування. Забрати його можна буде вже у понеділок. Завтра транспорт вирушає у дорогу, щоб доставити трансформатор до Слов’янська.

Цією довгоочікуваною новиною поділився начальник міської військової адміністрації Вадим Лях. «Велика подяка Міжнародному комітету Червоного Хреста за виділені кошти на придбання трансформатора!» - зазначив він.

Між тим, очільник громади розповів, що був вимушений звернутися до правоохоронних органів щодо діяльності підприємства «Укрпрофоздоровниця», у власності якого знаходиться підстанція. Передати її у комунальну власність місцева влада неодноразово просила ще до війни, але кожного разу отримувала відмову.

Чергове звернення про передачу підстанції було спрямоване після того, як трансформатор, який забезпечує електроенергію мікрорайон Словкурорт, вийшов з ладу. За словами начальника МВА, це надало б можливість терміново приступити до ремонту та обслуговування всіх трансформаторів.

«У відповідь почули: ми не проти, але майно підприємства перебуває в арешті. Тому передача неможлива, - розповів Вадим Лях. - Але тоді виникає питання: яким чином «Укрпрофоздоровниця» продає заарештоване майно? Адже влітку підприємство продало один із наявних трансформаторів за 120 тис. грн. 

Я виїжджав тоді з поліцією, щоб перешкодити цьому. Але зробити нічого не змогли, бо всі документи, підписані керівництвом «Укрпрофоздоровниці», у покупця були в порядку. Не знаю, чи був проданий трансформатор діючим. Але факт залишається фактом – його вивезли. 

І ось тепер ми встановимо новий трансформатор. Але чи не повториться така сама історія?

Трансформатор, який зараз перебуває у мене за спиною, має виконувати функцію резервного. Він також потребує обстеження, ремонту, а можливо, і заміни. Нічого з перерахованого підприємство не робило і не робить. А місцева влада, згідно із законом, не може вкладати бюджетні державні кошти у власність приватних підприємств.

Тому питання про передачу підстанції залишається актуальним.

Закінчити хочу на позитиві. Сподіваюся, вже наступного тижня мешканці Словкурорту будуть з електрикою!»


450Версія для друкуНадіслати
Веб-камери міста
Трансляція засідань
Тижневий план
Актуально


























пошук
погода
GISMETEO: Погода по г.Славянск
курсИ валют
finance.ua

finance.ua