Twitter   Facebook   FeedBurner   RSS-канал  
Муніципалітет
Публічна інформація
ЦНАП
Звернення громадян
Громадянське суспільство
Служби інформують
Зайнятість
Почесні громадяни
                                     
 Новини
Опікунів з дітьми, які залишаються у Слов’янській громаді, закликають до евакуації [20 березня 2023  14:22]

Наприкінці минулого тижня представники спеціальної робочої групи при Слов’янській МВА вчергове відвідали сім’ї, до яких влаштовані діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування.

Опікунів ознайомили з розпорядженням Кабінету Міністрів щодо обов’язкової евакуації населення Донецької області, наголосивши, що виїзд до більш безпечних регіонів країни передбачає забезпечення житлом і надання всієї необхідної допомоги. Евакуація здійснюється безкоштовно.

Опікунам та піклувальникам повідомили, що у разі відмови від евакуації їх буде позбавлено відповідних обов’язків – це передбачено Постановою Кабміну від 24.09.2008 №866 (зі змінами). Дітей, за допомоги профільної служби, примусово евакуюють до безпечної території України з подальшим влаштуванням, відповідно чинного законодавства.

Попереджувальні рейди робочої групи триватимуть. Батькам або особам, які їх заміняють, слід пам’ятати, що вони піддають ризику не тільки себе, але й життя безпорадних дітей. «Найголовніше завдання, яке сьогодні стоїть перед дорослими, - зберегти життя малечі, забезпечити нормальні та безпечні умови для проживання і можливість навчання. Нажаль, у Слов’янську, як і на всій території Донеччини, через військову агресію рф все це поки що неможливо», - зазначають представники місцевої влади.


366Версія для друкуНадіслати
Веб-камери міста
Трансляція засідань
Тижневий план
Актуально


























пошук
погода
GISMETEO: Погода по г.Славянск
курсИ валют
finance.ua

finance.ua