Офіційний вебсайт (портал) Слов’янської міської ВА, Слов’янської міської ради

Версія для друку

новини

Виявлено факт самовільного захоплення земельної ділянки [18 листопада 2016  15:33]

До Слов’янської міської ради звернувся регіональний ландшафтний парк «Слов’янський курорт» щодо порушень природоохоронного, земельного та містобудівного законодавства України фізичною особою – підприємцем Шевченко В.М., який веде будівництво в межах об’єкту природно – заповідного фонду по пров. Рапний 1 Б без дозвільних документів. 

Для всебічного розгляду звернення РЛП «Слов’янський курорт», розпорядженням міського голови, було створено комісію за участю посадових осіб Слов’янської міської ради, Державної екологічної інспекції в Донецькій області та Державної архітектурно-будівельної інспекції України, яка провела обстеження земельної ділянки та встановила факт порушень законодавства України. 

Крім того, було виявлено, що право користування земельною ділянкою у підприємця не оформлено, рішення щодо затвердження проекту землеустрою міською радою не приймалося. Підприємцем проводиться реконструкція нежитлового приміщення, торгівельний павільон з навісом, шляхом прибудови із збільшенням площі забудови до 74,9 м2 та надбудови другого поверху без дозвільних документів. Проведені обміри площі земельної ділянки, яка фактично використовується підприємцем свідчать про самовільне захоплення землі комунальної власності. Дана земельна ділянка має режими обмеженого використання, так як входить:
- до складу земель об’кта природно – заповідного фонду – регіонального ландшафтного парку «Слов’янський курорт» та використовується для здійснення підприємницької діяльності. Охоронне зобов’язання у Шевченко В.М. відсутнє;
- до 2-ї зони санітарної охорони (зони обмежень) округу курорту державного значення «Слов’янськ». 

Враховуючи виявленні порушення природоохоронного, земельного і містобудівного законодавств України, Слов’янською міською радою було складено відповідний акт і передано до Слов’янської місцевої прокуратури. 

Нажаль даний факт недотримання законів України підприємцем не є єдиним у нашому місті. 

Тому, Слов’янська міська рада попереджає про те, що порушення законодавства України у сфері землеустрою, містобудування та екології несе за собою дисциплінарну, адміністративну, цивільну та кримінальну відповідальність. 



© 2005 - 2021 Слов’янська міська ВА // Використання матеріалів - тільки з посиланням на сайт www.slavrada.gov.ua