Офіційний вебсайт (портал) Слов’янської міської ВА, Слов’янської міської ради

Версія для друку

новини

У Слов’янську відкрилося Почесне консульство Латвії [30 квітня 2021  11:40]

30 квітня у Слов'янську відбулося офіційне відкриття Почесного консульства Латвії. Нещодавно житель Слов’янська Олександр Павенко був призначений Почесним консулом Латвії у Слов’янську. Олександр Павенко став шостим почесним консулом Латвії в Україні. Наразі Почесні консульства Латвії діють у Львові, Чернігові, Одесі, Запоріжжі та Чернівцях. 

На урочистому заході були присутні Надзвичайний і Повноважний Посол Латвійської Республіки в Україні Юріс Пойканс, Голова комітету закондонних справ Сейму Латвійської Республіки Ріхард Колс, голова ДонОДА Павло Кириленко, Почесний консул Олександр Павенко, заступник міського голови Юрій Підлісний, представники командування ООС, представники райдержадміністрації, міських та районної рад, громадськість та ЗМІ. 

Консульство Латвії у Слов'янську стало першим іноземним Почесним консульством у Донецькій області , починаючи з 2014 року. Як зазначив на церемонії відкриття Павло Кириленко, це послужить гарним прикладом для міжнародної інтеграції Донбасу. Присутні висловили надію, що невдовзі на Донеччині з’являться консульства інших іноземних держав. Тим більше, що серед гостей заходу знаходився також і третій секретар Посольства Словацької Республіки в Україні Мирослав Денсі. 

Як наголосила латвійська сторона, відкриття консульства буде сприяти розвитку відносин між Україною та Латвією в цілому та між містами Донеччини зокрема. 

Присутні оплесками подякували захисникам України за можливість відкрити консульство у мирному Слов'янську.


© 2005 - 2021 Слов’янська міська ВА // Використання матеріалів - тільки з посиланням на сайт www.slavrada.gov.ua