Офіційний вебсайт (портал) Слов’янської міської ВА, Слов’янської міської ради

Версія для друку

новини

На честь Дня Соборності України у Слов’янську підняли державний прапор та утворили ланцюг єдності  [22 січня 2022  10:46]

Церемонією підняття державного прапору біля адмінбудівлі Слов’янської міської ВЦА вранці 22 січня розпочався урочистий мітинг, присвячений Дню Соборності України. 

Участь в заході взяли співробітники адміністрації на чолі з керівником ВЦА Вадимом Ляхом, військові та правоохоронці, представники громадськості та жителі міста. Честь підняття прапору дісталася військовослужбовцям в/ч 3035 Нацгвардії України. 

«Соборність – це єдність. Сьогодні, перед лицем російської агресії, ми повинні бути єдиними, як ніколи. Ми повинні пам’ятати, що ми - українці, що ми – патріоти. То ж, будемо українцями, будемо громадянами своєї держави», - наголосив заступник голови ВЦА Юрій Підлісний. 

Саме 22 січня 103 роки тому був підписаний Акт злуки між представниками Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки. Ця подія увійшла в історію як свято національної єдності. 

«Саме акт злуки ознаменував утворення нової держави. Нажаль, як бачимо з історії, Акт злуки не був впроваджений у життя. Але він став тим етапом, тим документом, який у 1991 році дозволив проголосити незалежну Україну в тих кордонах, які сьогодні у нас є», - зазначив заступник голови Слов’янського міського об’єднання Всеукраїнського товариства «Просвіта» Віктор Мицько. 

Також перед присутніми виступили офіцер в/ч 3035 Нацгвардії Владислав Блажко та голова Асоціації дослідників військово-історичної спадщини «Плацдарм», командир слов'янського загону Гуманітарної місії «Чорний тюльпан» Олексій Юков. 

Наприкінці мітингу всі присутні, взявшись за руки, утворили живий ланцюг як символ національної єдності.


© 2005 - 2021 Слов’янська міська ВА // Використання матеріалів - тільки з посиланням на сайт www.slavrada.gov.ua