Twitter   Facebook   FeedBurner   RSS-канал  
Муніципалітет
Публічна інформація
ЦНАП
Звернення громадян
Громадянське суспільство
Служби інформують
Зайнятість
Почесні громадяни
                                     
 Новини
Опікунів дітей-сиріт, які залишаються у Слов’янській громаді, закликали до евакуації та попередили про відповідальність [07 вересня 2022  18:42]

Сьогодні, 7 вересня, представники спеціальної робочої групи, створеної при Слов’янській МВА, відвідали сім’ї, до яких влаштовані під опіку діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування.

Батьків-вихователів ознайомили з розпорядженням Кабміну щодо обов’язкової евакуації населення Донецької області, наголосивши, що виїзд до більш безпечних регіонів країни передбачає забезпечення житлом і надання всієї необхідної допомоги. «Наразі найголовніше завдання, яке стоїть перед дорослими, - це зберегти життя малечі, забезпечити нормальні умови для проживання і можливість навчання. Нажаль, у Слов’янську, як і на всій території Донеччини, через військову агресію рф все це поки що неможливо», - зазначають представники місцевої влади.

Кожна людина, яка відмовляється виїжджати з міста, буде нести особисту відповідальність за власне життя. Відповідні письмові заяви почнуть збирати вже незабаром.

Окремий документ про усвідомлення можливості негативних наслідків доведеться підписувати батькам з неповнолітніми дітьми. У разі критичних обставин, які зашкодять життю та здоров’ю дітей, для таких батьків передбачена адміністративна або навіть кримінальна відповідальність

Адміністративна, згідно статті 184 КУпАП, тягне за собою попередження або штраф від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. У свою чергу, стаття 166 Кримінального Кодексу України передбачає обмеження або позбавлення волі на строк від 2 до 5 років.

Попереджувальні рейди робочої групи триватимуть і надалі. То ж, батькам, які відмовляються від евакуації, слід пам’ятати, що вони піддають ризику не тільки власне життя, але й життя безпорадних дітей.


361Версія для друкуНадіслати
Веб-камери міста
Трансляція засідань
Тижневий план
Актуально


























пошук
погода
GISMETEO: Погода по г.Славянск
курсИ валют
finance.ua

finance.ua