Twitter   Facebook   FeedBurner   RSS-канал  
Муніципалітет
Публічна інформація
ЦНАП
Звернення громадян
Громадянське суспільство
Служби інформують
Зайнятість
Почесні громадяни
                                     
 Новини
Коли на Словкурорті очікується відновлення електропостачання [09 листопада 2022  11:28]

Ситуація, яка склалася в цьому мікрорайоні, дуже складна. Внаслідок бойових дій було пошкоджено трансформатор, і з серпня люди живуть без електрики.

Начальник Слов’янської МВА Вадим Лях нагадав, що для вирішення проблеми було зроблено все можливе – жителі Словкурорту перші отримали тверде паливо та централізоване газопостачання.

Практично відразу міська військова адміністрація замовила новий трансформатор. Його мали виготовити впродовж двох місяців. Але через постійні віялові відключення електроенергії підприємство не встигає - доведеться чекати ще місяць.

За словами Вадима Ляха, технічної можливості перепідключити мікрорайон на іншу лінію немає. Він нагадав, що ще до війни, - коли у ДП СКРЦ «Слов'янський курорт» виникали проблеми з ДТЕК, та підприємство за борги хотіли відключити від електроенергії, а мешканців підключити через інші трансформатори, - це не вдавалося. Тим більше, не вдається і зараз. Тому єдиний вихід – чекати на новий трансформатор.

«Чому я так докладно зупиняюся на цій історії? Тому що взимку вона може стати реальністю для будь-якого мікрорайону Слов'янська. Ворог цілеспрямовано виводить із ладу нашу енергетичну інфраструктуру. Б’є по підстанціях та трансформаторах», - наголосив очільник громади.

Для цих випадків у місті підготовлені пункти обігріву та соціальні їдальні. Найближчим часом така їдальня відкриється і на Словкурорті. Усі бажаючі зможуть прийти туди, безкоштовно пообідати, зарядити телефон та інші гаджети.

«Віддав розпорядження соцпрацівникам обійти мешканців мікрорайону. Тим, хто цього потребує, запропонуємо тимчасово переселитися до нашої лікарні, де зараз розташований один із пунктів обігріву», - зазначив Вадим Лях.


395Версія для друкуНадіслати
Веб-камери міста
Трансляція засідань
Тижневий план
Актуально


























пошук
погода
GISMETEO: Погода по г.Славянск
курсИ валют
finance.ua

finance.ua