Twitter   Facebook   FeedBurner   RSS-канал  
Муніципалітет
Публічна інформація
ЦНАП
Звернення громадян
Громадянське суспільство
Служби інформують
Зайнятість
Почесні громадяни
                                     
 Новини
Вадим Лях – про відключення електроенергії в Слов'янській громаді [10 грудня 2022  09:28]

За словами начальника міської військової адміністрації, це питання є найбільш проблемним на сьогоднішній день. Адже саме знеструмлень стосується більшість звернень, які надходять на гарячу лінію МВА та до нього особисто.

Жителям громади не зовсім зрозуміло, чому в одному мікрорайоні електрика є, а в іншому – ні. Ще більше питань виникає, якщо світло не відключають у сусідньому будинку, а у твоєму відключили, каже Вадим Лях.

«Хочу сказати, що у сфері енергетики справді відбулися зміни. І вони - не на краще. Нині вже не діють віялові відключення. Є лише аварійні. З їх приблизним графіком можна ознайомитись на сайті ДТЕК. До них додаються ще й екстрені аварійні відключення. Тут уже графіка, звісно, немає», - пояснив він.

Рішення про відключення у такому разі приймає диспетчер у Дніпрі. Він безпосередньо підпорядковується НЕК «Укренерго». Диспетчер бачить ситуацію, що складається на енергетичному полі, та відключає лінії у містах Донецької та інших областей, щоб вирівняти цей процес.

Регулювати вимкнення в ручному режимі зі Слов'янська чи Краматорська неможливо. РЕМ цього зробити не може – лише диспетчер у Дніпрі.

«Тому виникають випадки, коли світла немає і 4 годин, і 12, і 20. Розуміють, що пережити це важко. Але іншого варіанта ми не маємо, - зазначив очільник громади. - Звісно, ми сподіваємося на краще. Але поки що маємо те, що маємо».


382Версія для друкуНадіслати
Веб-камери міста
Трансляція засідань
Тижневий план
Актуально


























пошук
погода
GISMETEO: Погода по г.Славянск
курсИ валют
finance.ua

finance.ua