Twitter   Facebook   FeedBurner   RSS-канал  
Муніципалітет
Публічна інформація
ЦНАП
Звернення громадян
Громадянське суспільство
Служби інформують
Зайнятість
Почесні громадяни
                                     
 Новини
Вадим Лях привітав зі 100-річчям мешканця Словʼянська Павла Селюкова [20 грудня 2023  11:05]

Свій віковий ювілей Павло Терентійович відзначає сьогодні, 20 грудня. 

«Саме завдяки йому «сухий рахунок» чоловіків-довгожителів зсунувся з нульової відмітки і наразі становить 5:1 на користь прекрасної половини людства, - каже керівник міської військової адміністрації. - Приїхав привітати ювіляра зі святом. Він зустрів мене на вулиці, біля свого будинку, провів до хати. З цікавістю розпитав про життя міста».

Павло Терентійович народився у 1923 році в селі Лески Бєлгородської області. Після закінчення 7-річної школи працював у колгоспі. Коли хлопцю було пʼятнадцять, разом з батьками переїхав до Бахмуту.

Там його й застала Друга світова війна. Деякий час Павло був під окупацією. У 1943 році, після звільнення міста від фашистських загарбників, пішов на фронт. Пройшов з боями майже всю Європу. Був поранений. Перемогу зустрів у Чехословаччині.

Після війни повернувся додому, одружився. Разом із жінкою переїхали до Словʼянська.

Все життя Павло Селюков працював зварювальником на різноманітних будівництвах у Словʼянську і Краматорську. Будував перші пʼятиповерхівки, відновлював підприємства, що постраждали від війни.

Зараз ветеран Другої світової живе разом з дружиною, Галиною Микитівною. Досі порається з господарством, почувається бадьоро.

«Павло Терентійович розповідає, що все своє довге життя не зловживав алкоголем, не курив. Але на великі свята, такі як сторіччя, вважає за можливе пропустити чарочку. І обовʼязково випʼє за нашу прийдешню перемогу. Понад усе іменинник прагне побачити її на власні очі! – зазначив Вадим Лях. - Бажаю Павлу Селюкову ще довгих років життя, здоровʼя, миру і здійснення його заповітної мрії!»


503Версія для друкуНадіслати
Веб-камери міста
Трансляція засідань
Тижневий план
Актуально


























пошук
погода
GISMETEO: Погода по г.Славянск
курсИ валют
finance.ua

finance.ua