Twitter   Facebook   FeedBurner   RSS-канал  
Муніципалітет
Публічна інформація
ЦНАП
Звернення громадян
Громадянське суспільство
Служби інформують
Зайнятість
Почесні громадяни
                                     
 Новини
Вадим Лях провів нараду з питань підтоплення [09 лютого 2024  14:39]

Для обговорення цієї проблеми начальник Слов’янської міської військової адміністрації зустрівся з представниками керівництва КП «Компанія «Вода Донбасу», Сіверсько-Донецького БУВРа, Словʼянського лісового господарства, КП «Словміськводоканал».

За словами очільника Слов’янської громади, ситуація, що склалася на сьогоднішній день, доволі складна.

«В останні роки ми звикли, що проблема підтоплення території громади відійшла в минуле і перетворилася на локальну, таку, що стосувалася декількох домогосподарств. Але сьогодні вода зʼявляється навіть у тих районах міста, які ніколи не відносилися до зони підтоплення», - зазначив він.

Це відбувається незважаючи на те, що всі 24 насосні підстанції, які є на балансі громади, працюють на повну потужність. У порівнянні з минулими роками, навантаження на них збільшилось у 20 разів. Окрім того, для відкачки грунтових вод використовуються всі асбочки, які має водоканал.

Вадим Лях пояснив, що підтоплення відбувається з декількох причин.

По-перше, через бойові дії зруйнована система гідротехнічних споруд, що регулювали рівень води у річках та водосховищах. Про їхнє відновлення наразі мова ще не йде. Тому будь-яке підвищення рівня води у Сіверському Дінці, безумовно, відображається на рівні ґрунтових вод.

По-друге, війна значно зменшила площу лісів, які оточують нашу місцевість. Їхнє відновлення - теж поки що справа майбутнього. Але ж саме сосни забирають воду із глибоких шарів ґрунту.

«Гарною новиною є те, що спеціалісти не прогнозують великого паводка цією весною. Та все ж в рамках Словʼянська це не допоможе подолати підтоплення, - каже керівник міської ВА. - Нам доведеться створювати нову систему водозниження. Адже багато насосних станцій, що належать приватним підприємствам, вийшли з ладу і не використовуються або знаходяться на території непрацюючих промислових підприємств у зруйнованому стані. Це не швидкий процес – він потребує великих вкладень. Але робота над ним вже розпочалася».


324Версія для друкуНадіслати
Веб-камери міста
Трансляція засідань
Тижневий план
Актуально


























пошук
погода
GISMETEO: Погода по г.Славянск
курсИ валют
finance.ua

finance.ua