Twitter   Facebook   FeedBurner   RSS-канал  
Муніципалітет
Публічна інформація
ЦНАП
Звернення громадян
Громадянське суспільство
Служби інформують
Зайнятість
Почесні громадяни
                                     
 Новини
У Слов’янську відбулось засідання координаційної ради з питань запобігання та протидії домашньому насильству [12 лютого 2024  14:07]

Участь у заході, який відбувся 12 лютого, взяли працівники Слов’янської міської військової адміністрації спільно з дільничними офіцерами поліції Слов’янська.

Сторони обговорили питання узгодження заходів реагування на випадки домашнього насильства та надання дієвої допомоги постраждалим особам.

Офіцер відділу поліції Слов’янська Анастасія Максимова розповіла, що у 2023 році було зафіксовано 1240 звернень щодо вчинення домашнього насильства, з них 13 – щодо дітей. На обліку перебуває 221 особа з приводу вчинення насильства в сімʼї. За даними правоохоронців, більшість звернень щодо домашнього насильства надходить від жінок та осіб похилого віку.

У свою чергу, в. о. директора Слов’янського міського центру соціальних служб Тетяна Пєвєнь доповіла, що минулого року надано понад 250 соціальних послуг особам, які стали жертвами домашнього насильства, та проведено профілактичну роботу з чотирма кривдниками.

Також на засіданні розглянули проєкт Програми запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі на території Слов’янської міської територіальної громади на 2024-2026 роки. За словами начальника відділу у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту Слов’янської міської ВА Олександра Міщенко, документ передбачає:

  • забезпечення діяльності спеціалізованої служби первинного соціально-психологічного консультування осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі
  • впровадження корекційних програм для осіб, які вчиняють домашнє насильство і насильство за ознакою статі, а також підготовку фахівців, які впроваджуватимуть ці програми
  • інформаційно-просвітницьку діяльність щодо форм, причин і наслідків домашнього насильства; формування нетерпимого ставлення у суспільстві до насильницької моделі поведінки.

Якщо ви страждаєте від домашнього насильства або є свідком цього явища, телефонуйте 102.

Детальніше про види домашнього насильства або насильства за ознакою статі, як діяти у цій ситуації або при її загрозі, а також про запобігання та протидію насильству – за посиланням https://www.slavrada.gov.ua/?view=protydiya_nasylstvu


241Версія для друкуНадіслати
Веб-камери міста
Трансляція засідань
Тижневий план
Актуально


























пошук
погода
GISMETEO: Погода по г.Славянск
курсИ валют
finance.ua

finance.ua