Twitter   Facebook   FeedBurner   RSS-канал  
Муніципалітет
Публічна інформація
ЦНАП
Звернення громадян
Громадянське суспільство
Служби інформують
Зайнятість
Почесні громадяни
                                     
 Новини
Як отримати податкову знижку на навчання [24 квітня 2024  13:29]

Цю можливість громадянам надає Податковий кодекс України. Аби скористатись нею, необхідно, щоб понесені платником витрати відповідали переліку дозволених до включення до такої знижки, мати підтверджуючі документи на них та отримувати заробітну плату, з якої утримувався та сплачувався податок.

Подати декларацію з метою отримання податкової знижки мають право громадяни, які понесли витрати на користь вітчизняних закладів дошкільної, позашкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної) та вищої освіти для компенсації вартості здобуття відповідної освіти такого платника податку та/або члена його сім'ї першого ступеня споріднення. Тобто, право на отримання податкової знижки мають платники податку та/або члени сім’ї першого ступеня спорідненості (батьки, чоловік, дружина, діти, у тому числі усиновлені).

Податкова знижка отримується в поточному році за минулий рік. Право на неї не накопичується та не переноситься на наступний рік. Граничний термін подання податкової декларації для реалізації права на податкову знижку за 2023 рік – до 31 грудня 2024 року.

Також нагадуємо, що з 1 січня 2024 року стартувала кампанія декларування громадянами доходів, отриманих впродовж 2023 року. За отриманням консультацій та практичної допомоги з питань роботи електронних сервісів від ДПС платники податків можуть звернутися до фахівців ЦОП Слов’янської ДПІ за адресою: м. Слов’янськ, площа Соборна, 3, а також за телефоном: (095) 501 33 54.

Крім того, платники податків мають можливість звернутись до Контакт-центру ДПС (0800501007) щоб здійснити попередній запис до ЦОП, та визначити зручні дату і час візиту.

За матеріалами Слов’янської ДПІ


103Версія для друкуНадіслати
Веб-камери міста
Трансляція засідань
Тижневий план
Актуально


























пошук
погода
GISMETEO: Погода по г.Славянск
курсИ валют
finance.ua

finance.ua