Twitter   Facebook   FeedBurner   RSS-канал  
Муніципалітет
Публічна інформація
ЦНАП
Звернення громадян
Громадянське суспільство
Служби інформують
Зайнятість
Почесні громадяни
                                     
 Новини
Боротьба з гепатитом [27 липня 2015  15:55]

27 липня за нагоди початку першої масштабної кампанії тестування на гепатит С військовослужбовців, які повернулися з зони АТО, у м.Слов’янськ пройшла акція «Разом проти гепатиту С: знати, тестувати, лікувати». 

Акція присвячена Всесвітньому дню боротьби з вірусними гепатитами, який відзначають щороку 28 липня більш ніж у ста країнах світу. 

Метою акції було підвищення рівню знань про гепатити в цілому, результатом її стало тестування військовослужбовців військової частини №3035 Національної гвардії України та проведення опитування про ризиковану поведінку. 

Акція була проведена Слов’янської міською громадською організацією «Наша допомога», Слов’янським міським Центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Слов’янським міським Центром здоров’я та «Клінікою, дружньою до молоді». Спеціалісти даних закладів виступали з лекцією про гепатити та акцентували важливість знання свого статусу, запрошували до співпраці. 

Проведене нещодавно перше пробне тестування на базі Київського військового госпіталю показало, що рівень інфікування військовослужбовців з зони АТО перевищує середні показники по Україні, але лише широка загальноукраїнська кампанія з тестування зможе показати реальну картину поширення цієї небезпечної хвороби та поставити перед керівництвом держави питання про необхідність забезпечення відповідного лікування. 

Чи справді нам загрожує загострення епідемії вірусного гепатиту С у зв’язку з бойовими діями? 

Як запобігти інфікуванню і чи готові посадовці Міноборони прийняти виклик епідемії? 

Що робити тим людям, в яких виявлено небезпечну інфекцію? – чи є шанс отримати сучасне лікування в Україні? 

У світі 150 млн. людей інфіковані гепатитом С, з них щонайменше 1,2 млн. хворих проживають в Україні. Більшість з них не знає про своє захворювання, оскільки у 80% випадків гострий період проходить без симптомів. Масштабні бойові дій на сході України, що супроводжуються великою кількістю загиблих і поранених військовослужбовців та мирних жителів робить ще більш актуальною проблему надзвичайно високого рівня небезпеки інфікування гепатитом С. Одним з пріоритетних напрямків нашої діяльності МБФ «Міжнародний Альянс з ВІЛ/СНІД в Україні» є боротьба з поширенням епідемії вірусного гепатиту С в Україні та забезпечення діагностики та лікування ВГС для уразливих груп та загального населення. У 2012 році Альянс- Україна ініціював всеукраїнську кампанію «Вимагаємо лікування», основною метою якої є розширення доступу до діагностики та лікування вірусного гепатиту С в Україні. 

У 2015 році центр кращих практик з питань ВІЛ/СНІДу, наркозалежності та гепатитів при Альянсі-Україна впроваджує глобальну кампанію «Об’єднатися та подолати гепатит С: знай, тестуй, лікуй». Ця кампанія закликає об’єднуватися з метою підвищення обізнаності та мобілізації спільнот для забезпечення доступу до тестування, діагностики та лікування гепатиту С.


1244Версія для друкуНадіслати
Веб-камери міста
Трансляція засідань
Тижневий план
Актуально


























пошук
погода
GISMETEO: Погода по г.Славянск
курсИ валют
finance.ua

finance.ua