Twitter   Facebook   FeedBurner   RSS-канал  
Муніципалітет
Публічна інформація
ЦНАП
Звернення громадян
Громадянське суспільство
Служби інформують
Зайнятість
Почесні громадяни
                                     
 Новини
У Слов’янську відкрилась персональна виставка провідних українських митців «Живе дерево роду Сухорських» [30 липня 2015  11:17]

29 липня в холі Центральної міської бібліотеки в рамках акції братання «Із Заходу – на Схід» відбулося відкриття персональної виставки Володимира та Андрія Сухорських - львівських скульпторів-професіоналів, майстрів високого класу художньої різьби по дереву, членів Спілки художників України, провідних українських митців «Живе дерево роду Сухорських». 

На відкритті виставки були присутні в.о. міського голови Олег Зонтов, в.о. начальника відділу культури Оксана Гусейнова, спеціаліст відділу внутрішньої політики Денис Бігунов, які висловили слова подяки за можливість побачити роботи майстрів організатору виставки родичу митців, волонтеру Володимиру Сухарському.

«Від Заходу до Сходу, від Півдня до Півночі – ми українці. Ми єдиний народ, ми єдина Україна. Мистецтво – це те, що нас об’єднує» - наголошують Андрій і Володимир Сухорські. 

Онуки знаного діда – народного лемківського різьбяра Петра Сухорського, відомого батька– майстра–різьбяра Андрія Сухорського Володимир та Андрій досягли високої професійної майстерності у скульптурі та різьбі по дереву і стали провідними митцями України. 

Творчі праці братів відображені в станковій, монументальній та сакральній скульптурі і експонувалися на обласних, республіканських, всесоюзних та зарубіжних виставках у Львові, Києві, Харкові, Москві, Петербурзі, Тернополі, Ізмаїлі, Горлівці, Сан Мартіні, Буенос Айресі, Монте Гранде.

Завдяки Міністерству культури України, Дирекції виставок Спілки художників України Музей народного мистецтва України, Львівська картинна галерея, Музей І.Франка у м.Львів, Одеський літературний музей, Музей пластичних мистецтв і музики м.Сан Мартін в Аргентині мають за честь зберігати у своїх фондах та експонувати роботи цих талановитих майстрів. Ряд робіт знаходяться у приватних колекціях в Аргентині, Іспанії, Канаді, США, Німеччині. 

Сухорські брали участь в конкурсах, як співавтори:

  • в 1990 р. стали переможцями республіканського конкурсу на кращий проект пам'ятнику Т.Шевченкові в м.Львові, який проводився в три тури на протязі 1988-1990 рр. На конкурс було представлено 120 проектів. Пам'ятник був відкритий в 1996 р.
  • в 1991 р. перемогли в конкурсі на кращий ескізний проект пам'ятнику Роксолані в м.Рогатині. Проект реалізований не був.
  • в 1997 р. стали переможцями конкурсу на кращий проект пам'ятнику Юрію Змієборцю в м.Львові. Пам'ятник відкрито в 1999 р.
  • в 2001 р. Андрій Сухорський переміг у конкурсі на проект меморіальної таблиці композитору Ігорю Білозіру в м.Львові. Таблиця відкрита в 2002 р.

Отримали другі премії на конкурсах:

  • в 1995 р. на Всеукраїнському конкурсі на кращий ескізний проект пам'ятнику Грушевському в м.Києві.
  • в 1996 р. на обласному конкурсі на проект пам'ятнику "Борцям за волю", м.Львів.
  • в 2002 р. на Всеукраїнському конкурсі на проект пам'ятнику С.Бандері в м. Львові.

1130Версія для друкуНадіслати
Веб-камери міста
Трансляція засідань
Тижневий план
Актуально


























пошук
погода
GISMETEO: Погода по г.Славянск
курсИ валют
finance.ua

finance.ua