Twitter   Facebook   FeedBurner   RSS-канал  
Муніципалітет
Публічна інформація
ЦНАП
Звернення громадян
Громадянське суспільство
Служби інформують
Зайнятість
Почесні громадяни
                                     
 Новини
Співпраця з Західноукраїнським ресурсним центром на шляху до відкритої влади [20 вересня 2016  11:45]



8-9 вересня делегація зі Слов’янська у складі трьох депутатів Слов’янської міської ради, а саме: Преображенська Ольга (ПП «Опозиційний блок»), Савченко Сергій (ПП «Блок Петра Порошенка») та Яковленко Олексій (ПП «Наш Край») відвідали місто Львів, де прийняли участь у фінальній зустрічі в рамках проекту Західноукраїнського ресурсного центру «Школа демократичних правил та процедур для органів місцевого самоврядування України», реалізованого за фінансової підтримки UNDEF (Фонду демократії ООН). 

Проект спрямований на впровадження дієвих практик парламентських процедур у роботу органів місцевого самоврядування, надання можливості громадам контролювати роботу місцевої влади, підвищення рівня прозорості її діяльності, оволодіння новими знаннями, обмін інноваційним досвідом. 

Варто нагадати, що наслідком започаткованої співпраці між ЗУРЦ і Слов’янською міською радою стало безкоштовне встановлення в сесійній залі обладнання для он-лайн трансляцій сесійних засідань. 

Он-лайн трансляція - це перший крок у напрямі забезпечення доступу громадян до інформації, відкритості владних структур, всебічного висвітлення діяльності органів влади та збереження принципів свободи слова. Це реалізація конституційного права громадян на вільний доступ до інформації, запровадження нових ефективних форм взаємодії місцевої ради з мешканцями місту. Крім того в режимі онлайн - інтернет висвітлюються інші заходи, що проводяться в великій залі засідань ради, де встановлене най сучасніше обладнання для прямої трансляції в реальному часі (громадські обговорення та слухання, наради, засідання, зустрічі, урочистості, «круглі столи», конференції). 

З першої трансляції (17 грудня 2015 року) проведено:
• дванадцять сесій міськради;
• двадцять вісім апаратних нарад;
• два навчальних семінари;
• три громадські зібрання.
Підсумкова кількість переглядів понад 40 тисяч. 

Он-лайн трансляція зробила раду більш публічною та підняла на новий вищий рівень діалогу між владою і громадою. Надала можливість громаді ефективно контролювати, бути більш компетентною в оцінці, оперативно реагувати й коригувати діяльність місцевої влади. 

Дводенний семінар-навчання у місті Львів, культурній столиці України, був змістовним та корисним, як для підвищення загального рівня обізнаності його учасників з тенденціями і напрямками розвитку місцевого самоврядування в нашій державі, так і для здобуття практичних навичок на основі вивчення кращих практик органів самоврядування. 



1003Версія для друкуНадіслати
Веб-камери міста
Трансляція засідань
Тижневий план
Актуально


























пошук
погода
GISMETEO: Погода по г.Славянск
курсИ валют
finance.ua

finance.ua