Twitter   Facebook   FeedBurner   RSS-канал  
Муніципалітет
Публічна інформація
ЦНАП
Звернення громадян
Громадянське суспільство
Служби інформують
Зайнятість
Почесні громадяни
                                     
 Новини
Мар’яна Садовська вирушає у тур «іSadovska - Тут і Тепер»  [20 листопада 2017  16:27]

В останні дні осені співачка, акторка та композитор Мар’яна Садовська приїде до України з проектом «іSadovska - Тут і Тепер». У рамках туру співачка презентуватиме нову концертну програму «Ніч лише починається», а також проведе численні майстер-класи, творчі зустрічі, побуває в експедиційних поїздках регіонами, які охоплює тур.
Задля реалізації проекту об’єдналися організатори з різних куточків України - Слов’янська, Краматорська, Торецька, Костянтинівки, Херсона, Миколаєва, Сум, Києва та Львова. У багатьох із цих міст Садовська виступатиме вперше. 

У турі «іSadovska - Тут і Тепер» Мар’яна виконуватиме нову програму «Ніч лише починається» («The Night Is Just Beginning»), яка виникла у відповідь на події 2014 року в Україні. Саме тому для співачки дуже важливо, що цю музику почули у звільнених містах Донбасу, на Сході та Півдні. 

Програма поєднує традиційну обрядову й експериментальну музику, поезію та storytelling під акомпанемент фортепіано та iPad. У цьому проекті Мар’яна Садовська трансформувала власні спостереження, біль і надію, звертаючись до поезії Сергія Жадана та Любові Якимчук. Також вона використала пісні, записані під час експедиції 2016 року в Приазов’ї, на Українському Донбасі. Програма була успішно презентована в Нью-Йорку, Зальцбурзі та Мюнхені. 

Ось як сама авторка розповідає про нову програму виданню zaxid.net: «Це не є пісні. Це поєднання відразу багатьох жанрів. Я не пишу пісні на тексти Жадана. Річ у тім, що моя музика якимось дивним чином зустрічається із його текстами. І в тому відношенні тут є щось спільне з обрядовою музикою, яка часто є по суті заклинанням. Зрештою, я так і трактую цю програму. Ми не співаємо пісеньок про щось, це заклинання, речитативні скандування. Я не знаю, чи Сергій так відчуває, так пише, але саме так його поезія зустрічається з моєю музикою». 

Мар’яна Садовська – співачка, акторка, музичний драматург, викладачка, фольклористка. Львів’янка, яка вже багато років мешкає в Кельні, а працює в різних країнах Європи і США. Віртуозну мизикантку через її голосову палітру та надзвичайну експресію називають «українською Бйорк». Мар’яна співпрацює із всесвітньо відомим Kronos Quartet, знаними театрами та з німецьким джазовим тріо Borderland. www.marianasadovska.de 

Пісні Мар’яни Садовської:
Пісня Вдови
Весна
Звідки ти?

Організатори проекту: XVII міжнародний джаз-фестиваль «Jazz Bez», Майстерня творчих ідей Urban Lys (Суми) , …………(Краматорськ), Чорноморський національний університет імені П. Могили (Миколаїв), ……….(Херсон), Мистецьке об’єднання «ДЗИҐА» (Львів) , ………..(Київ) 

Детальніше про проект : www.dzyga.com 



883Версія для друкуНадіслати
Веб-камери міста
Трансляція засідань
Тижневий план
Актуально


























пошук
погода
GISMETEO: Погода по г.Славянск
курсИ валют
finance.ua

finance.ua