Twitter   Facebook   FeedBurner   RSS-канал  
Муніципалітет
Публічна інформація
ЦНАП
Звернення громадян
Громадянське суспільство
Служби інформують
Зайнятість
Почесні громадяни
                                     
 Новини
18 жовтня-Європейський день боротьби з торгівлею людьми [19 жовтня 2018  11:58]



18 жовтня пройшла інформаційна кампанія з протидії торгівлі людьми, приурочена Європейському дню боротьби з торгівлею людьми, організатором якої виступив відділ у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту Слов’янської міської ради. 

Участь у заході взяли представники обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді; правоохоронних органів; центру зайнятості; міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді; служби у справах дітей; «Клініка, дружня до молоді» Центру первинної медико-санітарної допомоги; громадських організацій «Сприяння», «Ліга соціальних працівників»; «Мобільна бригада», «Молодіжна ліга майбутніх поліцейських»; представники навчальних закладів міста. 

Європейський день боротьби з торгівлею людьми започаткований 18 жовтня 2007 року Європейським Парламентом, як день консолідації зусиль з підвищення рівня обізнаності щодо проблеми торгівлі людьми, особливо жінками та дітьми, небайдужості громадськості до цього явища і візуалізації проблеми на глобальному рівні. 

Торгівля людьми є глобальним злочинним бізнесом, сучасною формою рабства, що грубо порушує права людини. Ця діяльність є найшвидше зростаючою кримінальною діяльністю у світі.
Існує чимало різноманітних видів експлуатації: усиновлення (удочеріння) у комерційних цілях, використання в порнобізнесі, використання у військових конфліктах, залучення до злочинної діяльності, трансплантація чи насильницьке донорство, примус до заняття проституцією, рабство і ситуації, подібні до рабства, примусова праця, залучення в боргову кабалу. 

Україна була серед перших країн у Європі, яка у 1998 році встановила кримінальну відповідальність за торгівлю людьми. У Кримінальному кодексі України покарання за торгівлю людьми передбачено статтею 149, яка визначає ці злочинні дії як вербування, переміщення, переховування, передачу або одержання людини, вчинені з метою експлуатації, з використанням обману, шантажу чи уразливого стану особи. 

За оціночними даними Представництва МОМ в Україні за час незалежності 230 тис. українців постраждали торгівлі людьми. Українці потрапляють в тенета цього злочину не лише в Україні, але й у Росії, Польщі, інших країнах Європи, Туреччині, США, країнах Центральної Азії та Близького Сходу. 


892Версія для друкуНадіслати
Веб-камери міста
Трансляція засідань
Тижневий план
Актуально


























пошук
погода
GISMETEO: Погода по г.Славянск
курсИ валют
finance.ua

finance.ua