Twitter   Facebook   FeedBurner   RSS-канал  
Муніципалітет
Публічна інформація
ЦНАП
Звернення громадян
Громадянське суспільство
Служби інформують
Зайнятість
Почесні громадяни
                                     
 Новини
В Слов’янську відбувся «енергоефективний» семінар [19 квітня 2019  13:33]



17 квітня голови та представники об’єднань співвласників багатоквартирних будинків(ОСББ), а також ті, хто тільки планує створювати ОСББ зібралися у великій залі Слов’янської міської ради, аби дізнатися більше про новий проект ЄС/ПРООН «Об’єднання співвласників будинків для впровадження сталих енергоефективних рішень» (HOUSES). Мета Проекту – мобілізація співвласників житла в багатоквартирних будинках в Україні та підтримка їх мотивації до підвищення рівня енергоефективності власних будинків. 

Передувало презентації нового проекту вступне слово заступника Слов’янського міського голови Андрія Рубана. Він наголосив, що новий проект повинен дати результати, а міська рада, в розрізі міської Програми відшкодування по залученим кредитам на енергоефективні заходи, готова у це вкладати свою частку та співфінансувати нові спільні проекти задля сталого розвитку.
У ході ж презентації регіональний координатор ПРООН запросила до співпраці представників ініціативних груп представників вже діючих об’єднань. Крім того, Наталія ЄРЕМЕНКО розповіла, щопротягом двох років Проект проводитиме серію групових та індивідуальних консультацій для активних співвласників, які мають намір створити ОСББ, уже створених ОСББ та місцевої влади з питань створення ОСББ, ведення бухгалтерії та фінансового менеджменту, пошуку та отримання фінансування для ініціатив з покращення стану будинків. 

Наступний спікер семінару, експерт у Донецькій області Міжнародної фінансової корпорації (IFC) Сергій Казаку, розповів поетапність проведення заходів енергозбереження, джерела фінансування та запросив до роботи з Фондом енергоефективності, який незабаром активно діятиме. 

Представники державних банків: ПриватБанк, Ощадбанк, Укргазбанк, уповноважені на видачу "теплих" кредитів, презентували особливості та умови кредитування в міських представництвах державних банківських установ. 

Учасники заходу мали можливість ознайомитись із основами термомодернізації інженерних систем опалення від товариства «Данфос», необхідність використання сертифікованої системи утеплення і професійних інсталяторів при термомодернізації фасадів продуктами з асортименту Caparol. 

Фірми виконавці енергоефективних рішень нашого містакомпания «Эктолайн» та приватне підприємство «Славтепломаш» презентували свої рішення питань із зменшення споживання енергії та покращення енергоефективності будівель. 

Більше інформації про:
- Проект ПРООН (HOUSES) (http://www.ua.undp.org/content/ukraine/uk/home/presscenter/pressreleases/2018/EU-provides-EUR-4-million-to-establish-new-home-owners-associations-in-Ukraine.html)
- Фонд енергоефективності https://eefund.org.ua/
- про Урядову Програму «теплі» кредити http://saee.gov.ua/uk/consumers/derzh-pidtrymka-energozabespechenya
- регіональнупрограму відшкодування частини відсотків за кредитами https://dn.gov.ua/ua/ekonomika/energozberezhennya/regionalna-programa-teplih-kreditiv
- місцеву Програму з відшкодування частини кредиту, залученого на заходи з енергозбереження 

https://dn.gov.ua/ua/npa/pro-vnesennya-zmin-do-rozporyadzhennya-golovi-oblderzhadministraciyi-kerivnika-oblasnoyi-vijskovo-civilnoyi-administraciyi-vid-03-listopada-2016-roku-952  

Або за телефоном: (06262) 2 43 30, сектор енергетичного менеджменту та енергоефективності управління економічного та інвестиційного розвитку Слов’янської міської ради



1788Версія для друкуНадіслати
Веб-камери міста
Трансляція засідань
Тижневий план
Актуально


























пошук
погода
GISMETEO: Погода по г.Славянск
курсИ валют
finance.ua

finance.ua