Twitter   Facebook   FeedBurner   RSS-канал  
Муніципалітет
Публічна інформація
ЦНАП
Звернення громадян
Громадянське суспільство
Служби інформують
Зайнятість
Почесні громадяни
                                     
 Новини
З понеділка слов’янські школярі йдуть на “дистанцію” [24 березня 2021  14:46]

З понеділка, 29 березня, у всіх школах громади буде запроваджене дистанційне навчання. Крім цього, обмеження вводяться у роботу дитячих позашкільних заходів. Таке рішення було прийняте сьогодні, 24 березня, на засіданні комісії з подолання надзвичайних та техногенних ситуацій. 

Обмежувальні заходи викликані ситуацією із захворюваністю на COVID-19, яка склалася у місті. За словами начальника відділу охорони здоров’я Олени Джим, лише за останню добу було виявлено 108 нових випадків коронавірусної інфекції. При цьому десятьох мешканців громади довелося госпіталізувати. 

Усього станом на сьогодні у двох інфекційних відділеннях міста перебувають 58 пацієнтів. Наразі підіймається питання про відкриття третього відділення для хворих на COVID-19. Це дасть додаткові 60 ліжок, і, за словами міського голови Вадима Ляха, дозволить уникнути колапсу місцевої системи охорони здоров'я. 

Крім шкіл, на карантин з понеділка підуть Центр дитячої та юнацької творчості й Станція юних техніків. У Школі мистецтв вводиться заборона на групові заняття. Індивідуальні дозволені. 

Спортивні секції поки будуть працювати з урахуванням дотримання нормативів - 1 людина на 10 м кв. Ті ж правила вводяться для приватних спортивних і фітнес-клубів. Масові спортивні заходи з понеділка заборонені. 

Зауважимо, що дитячі садочки будуть працювати у звичайному режимі, з урахуванням “помаранчевої” карантинної зони. 

Як пояснив начальник відділу освіти Ігор Рубльовський, поки що карантинні заходи вводяться до канікул, які розпочнуться 5 квітня. Як буде проходити навчання надалі, комісія вирішить на наступному засіданні. 

“Чому обмеження вводяться з понеділка? Цей час потрібен і вчителям, і батькам на підготовку до дистанційного навчання. Але, за можливістю, просимо дорослих залишити школярів вдома вже завтра. Розумію, що жителі втомилися, що батьки в більшості своїй не підтримують шкільну “дистанцію”. Але це та ситуація, коли ще можна обійтися «малою кров'ю», - сказав Вадим Лях. 

Очільник міста також виразив сподівання на те, що мешканці громади будуть ретельно дотримуватися протиепідемічних заходів.


708Версія для друкуНадіслати
Веб-камери міста
Трансляція засідань
Тижневий план
Актуально


























пошук
погода
GISMETEO: Погода по г.Славянск
курсИ валют
finance.ua

finance.ua