Twitter   Facebook   FeedBurner   RSS-канал  
Муніципалітет
Публічна інформація
ЦНАП
Звернення громадян
Громадянське суспільство
Служби інформують
Зайнятість
Почесні громадяни
                                     
 Новини
Я – чемпіон! Стипендіат Слов’янської міської ради [02 серпня 2021  10:40]

Я – чемпіон!
Стипендіат Слов’янської міської ради
  

Вікторія МИМА, 
майстер спорту України зі спортивних танців

Вікторія народилася 25 грудня 2006 року. На даний час закінчила 8 клас Лиманського ліцею.

З 2012 року займається спортивними танцями у клубі «Фо Степ».

Її тренер: Тетяна ХІМІОН.

Коли Вікторії виповнилося чотири роки, вона у своєму рідному місті Лимані починає займатися танцями. Через два роки 6-річна дівчина разом з батьками приймає важливе рішення. Не дивлячись на відстань у 29 км між Лиманом та Слов’янськом, вона переходить у клуб «Фо Степ» (four step з англійської мови переводиться, як чотири кроки), де під керівництвом свого незмінного тренера Тетяни Хіміон йде до високих досягнень у спортивних танцях. До речі, з Лиману до Слов’янська 14-річна Вікторія їздить на тренування (кожного тижня п’ять занять) вже вісім років.

У старшій віковій групі слов’янського клубу «Фо Степ», де займається і Віка, два заняття на тиждень загальні, і три – індивідуальні. Кожне тренування – це три години важкої праці.

Спортивні танці – група різних парних танців. Партнером Вікторії протягом останніх трьох років є Денис Хіміон. Виступаючи саме в парі з 16-річним Денисом, Віка здобула низку важливих перемог на танцювальному паркеті. Слід зазначити, що чим довше виступаєш з одним і тим же партнером, тим вище результати.

В даний час спортивні танці поділяються на дві програми: європейську (Standard) та латиноамериканську (Latin).

У європейську програму входять: повільний вальс (Бостон), квікстеп (швидкий фокстрот), віденський вальс, танго та повільний фокстрот.

У латиноамериканську: самба, ча-ча-ча, румба, пасодобль та джайв.

З цієї десятки танців Вікторії найбільше подобається танцювати ча-ча-ча та румбу. Найбільш складні – фокстрот та пасодобль. Дівчина додає, що під час змагань кожен танець триває 1,5 хвилини. При цьому музика незнайома для танцюристів. Щоб гарно виступити на чемпіонатах, де за твоїм виступом слідкують 11 суддів, треба вдосконалювати рухи до автоматизму на тренуваннях.

На змаганнях різного рівня – від обласних до світових – танцювальна пара Мима-Хіміон намагаються виступати постійно. Адже, чим частіше їздиш на турніри різного рівня, тим більше досвіду у пари, і природньо, зростає спортивна майстерність, а з нею – і результати.

Стабільно високі результати у віковій категорії 16-18 (молодь 1) дозволили парі Мима-Хіміон виконати норматив майстрів спорту України зі спортивних танців. Так, ця пара стала чемпіоном світу з танців у категорії «Юніори 1Д клас», який проходив у Пекіні (Китай) наприкінці 2018 року.

За останні роки Вікторія взяла участь у змаганнях, які проходили як за кордоном – в Італії, Китаї, Польщі (двічі), Грузії, так і в Україні – у Києві, Львові, Одесі, Харкові, Полтаві.

Під час виступів ніхто не застрахований від форс-мажору, - говорить Віка, - відпадає номер або накаблучник, розв’язуються шнурки, у дівчини розпадається зачіска, але танцюристи справляються і з цими труднощами.

Вікторія мріє, що вже в найближчий час їй вдасться виступити на танцювальному фестивалі в англійському Блекпулі, який триває 8 днів. Це перше і найвідоміше у світі щорічне змагання з бальних танців міжнародного значення, яке проводиться з 1920 року.

У закладі освіти Вікторія – серед лідерів навчання. Усі вісім класів вона закінчила відмінницею. Улюблені предмети – математика та англійська мова. На уроках фізичної культури активна, бере участь навіть у міських змаганнях з легкої атлетики. Також полюбляє плавання та вокал.

Вікторії дуже подобаються нові знайомства та подорожі. Вона пригадує екскурсії по містам Італії – Риму і Венеції, де вони були протягом 10 днів під час чемпіонату Європи зі спортивних танців.

 Зі слів Тетяни Петрівни Хіміон, тренера Вікторії, вона є відповідальною та старанною спортсменкою:

 «Вікторія дуже відповідальна та старанна спортсменка. Завжди домагається поставленої мети. У клубі її люблять усі спортсмени молодшого віку, для яких вона є прикладом для наслідування».

Будемо слідкувати за подальшими результатами та досягненнями Вікторії, бажаємо їй успіхів і чекаємо нових перемог!
 
Р.s.: У 2021 році 49 провідних та перспективних спортсменів міста отримують стипендію Слов’янської міської ради. З них 25 - з олімпійських видів спору, 18 - з неолімпійських видів спорту та 6 спортсменів з інвалідністю. Щотижня ми будемо знайомити вас з кожним з них.


757Версія для друкуНадіслати
Веб-камери міста
Трансляція засідань
Тижневий план
Актуально


























пошук
погода
GISMETEO: Погода по г.Славянск
курсИ валют
finance.ua

finance.ua