Twitter   Facebook   FeedBurner   RSS-канал  
Муніципалітет
Публічна інформація
ЦНАП
Звернення громадян
Громадянське суспільство
Служби інформують
Зайнятість
Почесні громадяни
                                     
 Новини
ЗОШ №7 присвоєно ім’я Романа Напрягла  [13 жовтня 2021  15:29]

Слов’янська загальноосвітня школа І-ІІ ступенів №7 буде носити ім’я свого випускника, матроса Романа Напрягло, який загинув, виконуючи бойове завдання у зоні проведення антитерористичної операції. 

Розпорядження про це вже підписане керівником Слов’янської міської ВЦА Вадимом Ляхом. 

Додамо, що з клопотанням про присвоєння навчальному закладу імени загиблого героя АТО/ООС зверталися міські громадські організації та колектив школи №7. Це питання також пройшло громадські обговорення. 

Нагадаємо, що Роман Напрягло народився у Слов’янську у 1997 році. Після закінчення ЗОШ №7 вступив до Слов’янського коледжу НАУ. З 2014 року займав чітку проукраїнську позицію, підтримував українське військо як волонтер, добровольцем їздив на фронт у складі “Карпатської Січі”. 

Одразу після закінчення коледжу, влітку 2016 року вступив на військову службу за контрактом. Воював у складі 503 окремого батальйону морської піхоти. Загинув 26 лютого 2017 року під час бою біля смт Талаківка, намагаючись врятувати пораненого побратима. 

У пам’ять про Романа Напрягла та старшого матроса 36-ї окремої бригади морської піхоти ЗСУ Сергія Майбороди, який загинув влітку 2019 року, один із патрульних катерів ЗСУ носить ім’я “Слов’янськ”.


818Версія для друкуНадіслати
Веб-камери міста
Трансляція засідань
Тижневий план
Актуально


























пошук
погода
GISMETEO: Погода по г.Славянск
курсИ валют
finance.ua

finance.ua