Twitter   Facebook   FeedBurner   RSS-канал  
Муніципалітет
Публічна інформація
ЦНАП
Звернення громадян
Громадянське суспільство
Служби інформують
Зайнятість
Почесні громадяни
                                     
 Новини
Дванадцять тисяч “кубів” води з фільтрувальної — плани “Словміськводоканалу” на найближче майбутнє [23 листопада 2021  16:37]

До кінця поточного року у Слов’янську замінять більше 4 км водогонів. Про це йшла мова на пресконференції керівника Слов’янської ВЦА Вадима Ляха 23 листопада. 

У попередні роки у місті міняли від 1,5 км до 2,5 км водопровідних труб. Тепер взяли курс на повну заміну аварійних ділянок, пояснив новий генеральний директор КП “Словміськводоканал” Андрій Секлецов. 

Крім цього, у найближчих планах водоканалу — подальший ремонт фільтрувальної станції. Це дасть можливість довести подачу “своєї” води до 12 тис. м куб на добу. Наразі фільтрувальна станція постачає трохи більше 7 тис. “кубів”, хоча ще декілька років тому цей показник не перевищував 4,5 тис. 

“На жаль, ми не можемо здійснити амбітний проєкт з будівництва другої фільтрувальної станції у мкр-ні Північний. Для цього потрібні кошти фінансових донорів. Але через давній кредит, яке місто взяло у ЄБРР на заміну водогонів ще у 2009 році, підприємство має погану кредитну історію і навряд чи може розраховувати на перемогу у програмах”, - пояснив гендиректор “Словміськводоканалу”. 

При цьому, як прозвучало на пресконференції, на платежі підприємцям-постачальникам (вода, електрика, розподіл тощо) водоканал сплачує 7 млн грн на місяць. Приблизно стільки ж платежів підприємство збирає із своїх абонентів. 

“Таким чином, місту доводиться допомагати “Словміськводоканалу”, щоб він розвивався, - резюмував Вадим Лях.


662Версія для друкуНадіслати
Веб-камери міста
Трансляція засідань
Тижневий план
Актуально


























пошук
погода
GISMETEO: Погода по г.Славянск
курсИ валют
finance.ua

finance.ua