Twitter   Facebook   FeedBurner   RSS-канал  
Муніципалітет
Публічна інформація
ЦНАП
Звернення громадян
Громадянське суспільство
Служби інформують
Зайнятість
Почесні громадяни
                                     
 Новини
Змінено умови компенсації послуги з догляду за дитиною до 3 років за програмою «Муніципальна няня» [25 січня 2023  14:45]

Згідно Постанови Кабміну №1474 від 30 грудня 2022 року, компенсація надається у разі здійснення догляду за дитиною з інвалідністю або у разі, якщо один із батьків/опікунів є особою з інвалідністю I чи II групи.

У 2023 році розмір компенсації збільшився з одного прожиткового мінімуму (а у разі догляду за дітьми з інвалідністю - з двох прожиткових мінімумів на дітей віком до шести років) до однієї мінімальної заробітної плати (станом на 1 січня поточного року).

Таким чином, замість 2 272 гривень на відшкодування послуги няні сім’я зможе щомісяця отримувати 6 700 гривень.

Крім того, механізм нарахування компенсації послуги залежить від фактичного часу здійснення такого догляду за дитиною.

Виплата здійснюється на підставі акту про надання послуги «Муніципальна няня» і визначається у розрахунку 100% мінімальної заробітної плати у погодинному розмірі, встановленої на 1 січня, за 1 годину догляду - але не більше, ніж 165 годин на місяць. Тобто: 1 година догляду = 40,46 грн. (станом на 01.01.2023).

Батьки/опікуни дитини віком до трьох років, які отримують відшкодування вартості послуги «Муніципальна няня», повинні підтвердити своє право на це до кінця січня. Для цього необхідно подати оновлений пакет документів до органу соціального захисту за місцем фактичного проживання.

Управління соціального захисту Слов’янської міської військової адміністрації


350Версія для друкуНадіслати
Веб-камери міста
Трансляція засідань
Тижневий план
Актуально


























пошук
погода
GISMETEO: Погода по г.Славянск
курсИ валют
finance.ua

finance.ua