Twitter   Facebook   FeedBurner   RSS-канал  
Муніципалітет
Публічна інформація
ЦНАП
Звернення громадян
Громадянське суспільство
Служби інформують
Зайнятість
Почесні громадяни
                                     
 Новини
4 червня – День вшанування пам’яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії рф проти України. Звернення начальника Слов’янської МВА Вадима Ляха [04 червня 2023  11:27]

Сьогодні наша країна відзначає дату, якої не повинно бути взагалі. 

У переліку злочинів росії проти українських дітей є рядки, написані кровʼю маленьких словʼянців. Саме вони стали чи не першими жертвами війни, яка йде вже понад 9 років.

У 2014-му, під час окупації міста, загинули четверо неповнолітніх мешканців. Старшому з них було 12 років. Молодшому ще не виповнилося чотирьох.

Повномасштабне вторгнення збільшило цю жахливу статистику. 

3 липня 2022 року. Неділя. Родина Клименків поверталася з церкви. Вийшли з машини на своєму подвірʼї, але добігти до будинку не встигли. Пряме влучання ворожого снаряду обірвало життя мами Олени, тата Ігоря та 9-річної Єви. Наприкінці серпня їй мало виповнитися 10 років. 

У той день у Словʼянську усього загинули 6 людей. 25 отримали поранення.

14 квітня 2023 року. Страсна пʼятниця. Масований обстріл міста ворожими ракетами. Одна з них потрапляє у пʼятиповерхівку у пров. Парковому. Під завалами будівлі залишаються люди. 

На пʼятому поверсі жила молода родина Комаристих. У той день мама Анастасія вийшла до магазину. Батько Сергій був дома з дворічним Максимом. Від пʼятого і четвертого поверхів постраждалого підʼїзду не залишилося практично нічого. Одним з перших серед уламків знайшли хлопчика. Кадри з криками рятівників «Живий!!!» облетіли всю країну. Але дива не сталося. Малюк помер у машині швидкої допомоги по дорозі до лікарні. 

Тіло його тата знайшли лише через два дні. 

Того дня в Словʼянську загинули 15 людей. Ще 34 отримали поранення.

Світла памʼять всім дітям, що загинули від рук окупантів. 

Ми повинні памʼятати про ці жертви. Щоб не пробачити. І помститися.


339Версія для друкуНадіслати
Веб-камери міста
Трансляція засідань
Тижневий план
Актуально


























пошук
погода
GISMETEO: Погода по г.Славянск
курсИ валют
finance.ua

finance.ua