Twitter   Facebook   FeedBurner   RSS-канал  
Муніципалітет
Публічна інформація
ЦНАП
Звернення громадян
Громадянське суспільство
Служби інформують
Зайнятість
Почесні громадяни
                                     
 Новини
У Слов'янську фахівці піротехнічної служби виявили та знешкодили майже 10 тисяч вибухонебезпечних предметів [06 серпня 2014  13:46]

     

6 серпня начальник зведеного загону Державної служби з надзвичайних ситуацій України Петро Кісільов зустрівся з журналістами місцевих ЗМІ.

Основні завдання зведеного загону: ліквідація наслідків ведення бойових дій на території Слов'янська міста та Слов'янського району; виявлення та знищення вибухонебезпечних предметів; відновлення об'єктів життєдіяльності на території міста та району; надання допомоги населенню з розбору важких конструкцій.

Силами зведеного загону вивезена 2271 тонна зруйнованих будівельних конструкцій, обстежено майже 475 га землі і 576 будинків. Розвантажили і завантажили майже 170 тонн гуманітарної допомоги. Роботи тривають.

Фахівці піротехнічної служби відразу після звільнення міста щодня виявляли до 2,5 тисяч вибухонебезпечних предметів на території Слов'янська і району. Сьогодні ця цифра зменшилася до 200 предметів в день. Загальна кількість небезпечних знахідок наближається до 10 тисяч. А саме: 489 артилерійських снарядів, що не розірвалися; 604 мінометні міни, 392 бойові гранати, 49 реактивних боєприпасів, 7814 - інші вибухонебезпечні предмети (розтяжки, саморобні пакети і т.п).

Петро Кісільов нагадує жителям Слов'янська та району: в разі виявлення підозрілих предметів необхідно негайно повідомити про знахідку в оперативний штаб по телефону 2-55-99. Фахівці приїдуть протягом години. Важливо не отркатися знайдених предметів, не пересувати їх, по можливості огородити і не допустити туди дітей. Також прохання до батьків і педагогів - розповідайте дітям про те, що знайдені предмети можуть бути смертельно небезпечними.

Сьогодні фахівці піротехнічної служби обстежили центр міста, всі будівлі, які були зруйновані. Також можна бути впевненими і в безпеці водойм, які обстежили водолази. А от від відвідування кладовищ і парків керівник зведеного загону Державної служби з надзвичайних ситуацій України рекомендує утриматися.

На фото: знайдені на дорогах Слов'янська протитанкові міни ТМ-62; снаряди системи залпового вогню «Ураган», що не розірвалися; знайдений у водоймі Слов'янська переносний зенітно-ракетний комплекс «Ігла».


1150Версія для друкуНадіслати
Веб-камери міста
Трансляція засідань
Тижневий план
Актуально


























пошук
погода
GISMETEO: Погода по г.Славянск
курсИ валют
finance.ua

finance.ua