Twitter   Facebook   FeedBurner   RSS-канал  
Муніципалітет
Публічна інформація
ЦНАП
Звернення громадян
Громадянське суспільство
Служби інформують
Зайнятість
Почесні громадяни
                                     
 Новини
Евакуйований з Донецька мистецький фонд «Ізоляція» успішно презентував свої проекти в Слов’янську [19 березня 2015  15:17]

18 березня в школі мистецтв м. Слов’янська за ініціативи культурного фонду «Ізоляція» та за підтримки виконуючого обов’язки міського голови Олега Зонтова відбулася творча зустріч фонду активними творчими людьми Слов'янська. 

Представники мистецького фонду «Ізоляція», які були змушені переїхати до м. Києва з тимчасово окупованого м. Донецька, після того як озброєні терористи «ДНР» захопили приміщення «Ізоляції», розповіли Слов’янцям, що фонд повертається на визволену частину Донбасу з новими мистецькими ініціативами. 

Під час зустрічі, представники «Ізоляції» на своєму прикладі розповіли, як створювати проекти і відкривати їх громадськості, а також обговорили з присутніми ідеї та плани, що реалізовуватимуться на Сході України, зокрема і в Слов’янську. 

Представник «Ізоляції», донецький художник Сергій Захаров, який тривалий час перебував у полоні терористів ДНР та його колеги по «Ізоляції» розповіли, що нажаль донині не можуть врятувати свій інституційний архів, бібліотеку і багато творів мистецтва, не кажучи вже про втрату site-specific інсталяцій, які розкидані по території та іншого майна.

З тих пір територія і приміщення фонду в Донецьку використовуються прихильниками «ДНР» як база для підготовки бойовиків, а також як в'язниця, місце страти і склад викрадених автомобілів.

Адміністративні приміщення, галереї і простори ІЗОЛЯЦІЇ розграбовані: фонд позбувся багатьох художніх робіт, матеріалів і устаткування.

Але евакуювавши членів команди, фонд продовжує виконувати свою місію в Києві, а відтепер в Слов’янську, Краматорську та інших українських містах регіону.


2216Версія для друкуНадіслати
Веб-камери міста
Трансляція засідань
Тижневий план
Актуально


























пошук
погода
GISMETEO: Погода по г.Славянск
курсИ валют
finance.ua

finance.ua