Twitter   Facebook   FeedBurner   RSS-канал  
Муніципалітет
Публічна інформація
ЦНАП
Звернення громадян
Громадянське суспільство
Служби інформують
Зайнятість
Почесні громадяни
                                     
 Новини
День народження живої легенди Слов’янська [28 квітня 2015  15:57]

27 квітня своє 90-річчя відзначає житель Слов'янська, артилерист Семен Іванович Усачов. Привітати ветерана прийшли в.о. міського голови, секретар міської ради Олег Зонтов , голова ради Слов'янської міської організації ветеранів України Леонід Васильчук та представники депутатської групи "Єдиний Слов'янськ" Артем Степанченко та Сергій Савченко. Від імені Слов'янської міської ради та всіх жителів міста Олег Зонтов вручив Семену Івановичу грамоту і квіти, а депутати привітали ветерана цінним подарунком. Семен Іванович подякував присутнім за підтримку і увагу.

Ветеран розповів гостям, що свій бойовий шлях він почав у 1943 році в боях під Таганрогом, дійшов до Севастополя, по шляху потрапляв кілька разів в оточення, дивом вижив. Був поранений і продовжив битися артилеристом-зв'язківцем під Гомелем і в складі 56-ї артилерійської дивізії дійшов до Берліна. Семен Іванович розповів, що звістка про капітуляцію Німеччини його дивізія отримала, перебуваючи кілометрах у шістдесяти до півночі від Берліна. Командир виділив транспорт і дозволив бійцям з'їздити до рейхстагу. «Коли приїхали, народу було тьма. Всі стіни, де можна було дістати з землі, були вже списані. Я попросив водія, щоб підігнав вантажівку. Заліз наверх і залишив надпис»- згадує фронтовик. Саме Семен Іванович, який розписується в День Перемоги на рейхстазі, був зображений на листівці, яка мільйонним тиражем розійшлася по всій країні.

Сьогодні Семен Усачов живе з родиною і виховує правнучку. Дуже часто ветеран розповідає про те, як воював школярам Слов'янська та всім охочим послухати.

Про подвиги цієї людини відомо далеко за межами Слов'янська.


1070Версія для друкуНадіслати
Веб-камери міста
Трансляція засідань
Тижневий план
Актуально


























пошук
погода
GISMETEO: Погода по г.Славянск
курсИ валют
finance.ua

finance.ua