Twitter   Facebook   FeedBurner   RSS-канал  
Муніципалітет
Публічна інформація
ЦНАП
Звернення громадян
Громадянське суспільство
Служби інформують
Зайнятість
Почесні громадяни
                                     
 Новини
В міськраді Слов’янська відбувся черговий тренінг для активістів «Контроль народних та місцевих депутатів громадами Донеччини» [22 червня 2015  18:15]

19 та 20 червня в будівлі Слов’янської міської ради за ініціативи руху «Сильні громади Донеччини» громадської організації Центр UA та за сприяння Слов’янської міської ради, відбувся черговий дводенний тренінг «Контроль народних та місцевих депутатів громадами Донеччини» для громадських активістів з міст Слов’янськ, Краматорськ, Дружківка, Костянтинівка, Красний Лиман, Артемівськ, Димитров, Добропілля, Красноармійськ та Часів Яр. 

Зокрема, в цей раз на тренінзі м. Краматорськ представляли журналісти студії «Наш Дім», Красний Лиман – журналісти місцевої газети «Лиманська сторона», Добропілля – журналісти сайту 06277.com.ua Аліна Денисова та Владлен Беженов, Димитрів - представники «Димитрівського патріотичного руху», Артемівськ – активісти громадської організації «Бахмут Український», Красноармійськ - координатор «Громадського активу Красноармійська» Олександр Дмітрієв, а представники «Незалежної профспілки гірників Донбасу» з Красноармійська, товариства захисту тварин та інші. 

Під час заходу лекції молодим активістам читали експерти руху «Сильні громади Донеччини» громадської організації Центр UA, аналітики та експерти з питань місцевого самоврядування Проекту «Громадяни в дії» Українського незалежного центру політичних досліджень, представники інтернет-проекту «Доступ до правди» та інші. 

Під час тренінгу перед молодими активістами української Донеччини виступили, зокрема, політичний аналітик, координатор руху «Сильні громади Донеччини» Валентин Краснопьоров, який розповів про цілі та завдання проекту та подальші плани на звільнених територіях, про структуру, функції та повноваження місцевої ради, а також про інструменти громадського контролю, розповів аналітик, експерт з питань місцевого самоврядування проекту «Громадяни в дії» Українського незалежного центру політичних досліджень Іван Лукеря. А про те, як впливати на ухвалення владних рішень та як пролобіювати рішення, важливе для громади, навчав керівник програми розвитку громадянського суспільства Українського незалежного центру політичних досліджень, експерт з проведення «адвокасі» кампаній проекту «Громадяни в дії» Максим Лациба. 

Лекцію ж "Як використовувати сервіс "Доступ до правди" для отримання інформації від органів влади та проведення журналістських і громадських розслідувань" прочитала журналіст, проекту "Доступ до правди" Леся Ганжа. 

За результатами тренінгу активісти з 10 міст Донеччини дізналися про структуру, функції та повноваження місцевої ради, дізналися про ефективні інструменти громадського контролю, про те, як впливати на ухвалення владних рішень та як пролобіювати рішення, важливіе для громади, навчилися використовувати сервіс "Доступ до правди" для отримання інформації від органів влади для проведення журналістських і громадських розслідувань. 

Слов’янська міська рада, відділ з питань внутрішньої політики висловлюють велику вдячність організаторам тренінгу, мета якого - підвищення організаційної спроможності незалежних інститутів громадянського суспільства, що наразі активно діють і розвиваються в Слов’янську.


1626Версія для друкуНадіслати
Веб-камери міста
Трансляція засідань
Тижневий план
Актуально


























пошук
погода
GISMETEO: Погода по г.Славянск
курсИ валют
finance.ua

finance.ua